65 изпълнители идват за Европейския поп-рок конкурс "Сарандев"

Добрич Лайф

11-05-2016, 18:25

Снимка:

podiym.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отново с поп-рок конкурса "Сарандев"

Хайгашод Агасян ще председателства журито

Популярният български композитор, певец и инструменталист Хайгашод Агасян ще председателства журито на Европейския младежки поп-рок конкурс в Добрич, съобщиха от Общинския младежки център, който е сред организаторите на събитието. Фестивалът ще бъде сцена за изява в дните от 18 до 20 май на млади таланти от България,Гърция, Румъния, Казахстан, Молдова, Грузия и други страни.Сред членовете на международното жури е и София Лазополу - носител на Гран при на конкурса през 2001 година, сега педагог в консерваторията в Атина, Гърция.
В 25-ото издание на конкурса Голямата награда ще си оспорват 65 изпълнители на възраст от 11 до 30 години, разделени в групи.В рамките на фестивала ще се състои творческа среща на тема "Междукултурен обмен чрез музика". Ще бъде подредена и изложба с отличените творби от националния конкурс за дигитална живопис "Моята България", информират организаторите.
Още един лауреат на конкурса ще се присъедини към програмата на новото издание. Михаела Филева, спечелила голямото отличие през 2008 година,ще изнесе рецитал в последната вечер на фестивала.
От сцената на Европейския младежки поп-рок конкурс в Добрич тръгва творческият път и на други призьори, сред които са Румънеца и Енчев, Миро, Преслава, Дамян Попов,Людмил Дончев-Лъки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов