Пламен Стоилов се срещна с ректора на НСА проф. Пенчо Гешев

Присъстваха и народният представител Пламен Нунев и директорът на Спортно училище – Борис Цветанов

Днес, кметът Пламен Стоилов прие в кабинета си ректора на Национална спортна академия проф. Пенчо Гешев. На срещата присъстваха народният представител Пламен Нунев и директорът на русенското Спортно училище – Борис Цветанов.

„Преди 4 години започнахме от нулата, всичко беше съсипано. Днес голяма част от спортните бази са възстановени, а най-важната инвестиция в спорта е завършването на „Булстрад Арена“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че очаква още тази седмица „Дунав“ да влезе в „А“ група, след което предстои ремонт на Градския стадион и продължава политиката за стимулиране на масовия спорт чрез изграждане на нови спортни игрища, площадки за стрийт фитнес и фитнес на открито.

Борис Цветанов допълни, че през последните две години Спортното училище завоюва най-много медали в България на турнири и държавни първенства.

„Оставам с впечатление, че в Русе се полагат грижи за спорта и съм изключително доволен от това, което видях в „Булстрад Арена“, заяви проф. Гешев. Той допълни, че участниците в Националната универсиада, която стартира днес, са изразили благодарност от перфектните условия, осигурени от организаторите. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов