Заря и концерт с много българска музика за празника на Русе

Под мотото „Любими песни за любими хора“

С ефектна заря и двучасов концерт на част от звездите на БГ радио, стотици русенци и гости на града отпразнуваха празника на Русе – 6 май. На сцената на площад „Свобода“ снощи излязоха много изпълнители, които се включиха в мега концерта под мотото „Любими песни за любими хора“. Водещ беше Атанас Стоянов – Наско от БГ радио.

Вечерта започна с изпълнение на Живко Василев – кавал и Djane Monique. След това кметът Пламен Стоилов имаше честта да поздрави всички присъстващи на събитието като им благодари, че са заедно, за да отбележат най-хубавия за Русе празник – Гергьовден.

Г-н Стоилов посрещна на сцената Йоанна Драгнева, която не за пръв път гостува в Русе. След нея аплодисментите на публиката бяха за Маги Джанаварова, която няколко пъти слезе от сцената, за да пее заедно с публиката. Русенци се забавляваха и с песните на Теди Кацарова, която ги изненада за празника с песента „Хубава си моя горо“. Атрактивно беше и появяването на Искрен Пецов, за който водещият разкри, че е роден в един от най-красивите и вдъхновяващи градове на България – Русе. Викове „още“ се чуваха след изпълненията на Милена Славова, която само след няколко дни ще отпразнува 30 години на сцената.

Концертът закри с хитовете си „Обещай ми любов“, „Топъл дъжд“, „Големият кораб минава“ обичаната от поколения българи певица Силвия Кацарова. След последвалата красива и пищна заря, всички изпълнители излязоха на сцената, за да подарят още едно последно парче на русенската публика.

„Със сигурност това е вечер, която ще помните много дълго време. Ние също ще помним срещата си с вас и ще носим вдъхновението, красотата и свободния дух на Русе и русенци“, каза в края на концерта водещият Наско от БГ радио.

Снимки от събитието можете да видите тук.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов