Седем нови почетни граждани на Русе (снимки)

Мисия

06-05-2016, 09:42

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира набирането на участници за „Русе, танцувай“

Русе празнува

В навечерието на 6-ти май

В навечерието на Празника на града, се проведе тържествената церемония по връчване на званието „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГРАД РУСЕ“.

Сред присъстващите бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, Негово Високопреосвещенство митрополит Наум, председателят на Общински съвет Русе чл.кор. д.т.н. проф. Христо Белоев, общински съветници, официални лица и гости.
„Русе е известен със своите културни традиции, които се утвърждават с всяка изминала година в продължение на десетилетия. Връчването на почетното звание на Русе е символ на признателност към всички онези, работили, творили или живели в Русе. Една признателност към всички онези, оставили частица от себе си тук“, каза кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че не е случайно връчването на почетното звание именно в навечерието на празника на града, с който отдаваме заслуженото към хората, които работят за утвърждаването на добрия имидж на Русе и връщането му сред градовете лидери в страната.

Тази година с престижното отличие бяха удостоени 7 личности, свързани с нашия град, безспорно постигнали големи заслуги в своите области на професионална изява. Това са именитият български треньор по художествена гимнастика НЕШКА РОБЕВА, директорът на Русенската опера НАЙДЕН ТОДОРОВ, легендарният треньор по свободна борба ГЕОРГИ АЧЕВ, бизнесменът ПЛАМЕН БОБОКОВ – един от главните инвеститори на „Булстрад Арена“ - най-новата зала за спортни и концертни събития в града – чийто проектант архитект ТАНКО СЕРАФИМОВ е сред тазгодишните лица, удостоени посмъртно с отличието „Почетен гражданин“. Сред удостоените със званието са и емблематичният за Русе писател СВЕТОЗАР ДИМИТРОВ, известен с прозвището ЗМЕЙ ГОРЯНИН, както и напусналият ни наскоро генерал-майор ВАНЬО ТАНОВ.

Церемонията беше съпътствана от изпълнения на БИГ БЕНД – РУСЕ с диригент ДИМЧО РУБЧЕВ, а водещ на церемонията беше актрисата Ралица Константинова от ДТ „Сава Огнянов“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов