14 проекта ще бъдат подкрепени в рамките на конкурса „Знание и растеж“

На обща стойност 59 281 лв.

14 проектни предложения ще получат финансиране на обща стойност 59 281 лв. в рамките на втората сесия за проектни предложения за 2016 г. на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Конкурсът под надслов „Знание и растеж“, който се провежда със съдействието на BH – Социален проект на Еконт, включваше тематичните области:

  • - Наука, изобретения и нови технологии;
  • - Развитие на гражданското общество;
  • - Образование;
  • - Култура и изкуство

За периода от 24 март 2016 г. до 22 април2016 г.във Фондацията постъпиха 29проектни идеи на обща стойност 144 676 лв., като исканите от фондацията средства бяха в размер на 123 667 лв.

Възможност да се включат в конкурса имаха културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища.

Подадените проектни предложения бяха разгледани и оценени от комисия,  определена с решение на Управителния съвет на Фондацията, в състав:

-          д-р Страхил Карапчански – зам.-кмет „Европейско развитие“ и председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

-          г-жа Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

-          г-жа Мария Георгиева – главен експерт  „Връзки с обществеността“ в Община Русе и член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

-          г-жа Маринела Колева – директор на „Социални проекти“ в „Еконт“ ЕООД

Проектните предложения се оценяваха на два етапа:

1. Проверка на административното съответствие и допустимост;

2. Оценка на проектното предложение по определени критерии: ясно дефинирани цели, очаквани резултати, целеви групи, степен на въздействие върху целевите групи, оригиналност и устойчивост на проекта, реалистични планове за дейности, публичност и бюджет, предишен опит в подобни инициативи.

Фокусът в кокурса „Знание и растеж“ е поставен върху подпомагане на проекти, които подкрепят знанието и имат за цел да създават условия за свободно човешко развитие. Основен приоритет при оценяването на проектните предложения беше получаването и споделянето на знание и опит.

Пълният списък с одобрените проекти за финансиране е публикуван на сайта на Фондацията – www.free-spirit-city.eu.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов