Малчугани станаха футболни звезди в ЦДГ „Зора“

Събитието стартира със специален поздрав от танцова формация „Зора"

На 4 май, в спортната зала на ЦДГ „Зора“ в Русе се проведе тренировка по футбол под мотото „Спорт без граници“, в която участваха деца от четвърта група на детското заведение и малчугани със специални образователни потребности. Инициативата е на СНЦ „Еквилибриум“ и се осъществява в партньорство с детска градина „Зора“ и ДФК „Дракончета“. Тя се реализира по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“,  с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

В залата на ЦДГ „Зора“ присъстваха родители и гости. Малките спортисти бяха поздравени от Елена Минкова – изпълнителен директор на Общинска фондация „Русе град на свободния дух“ и Сашо Щерев – началник на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ на Община Русе.

Събитието стартира със специален поздрав от танцова формация „Зора“. В тренировките се включиха 26 деца на възраст от 3 до 7 години, част от които със специални образователни потребности, както и трима психолози от СНЦ „Еквилибриум“ и треньори от ДФК „Дракончета“. След специални упражнения за загряване започна играта „Прави като мен“. Малките футболисти трябваше да демонстрират майсторство и да вкарат гол в мини врати. Под ръководството на треньорите и психолозите децата с увреждания имаха възможност да преживеят емоцията  на футболните звезди.

Целта на проекта е да приобщи децата със специални образователни потребности към спорта и чрез занимания с футбол да се подобри емоционалното и физическото им състояние.    

Ирена Пенчева – директор на детското заведение каза, че събитието е част от поредица инициативи, посветени на „Русе – Европейски град на спорта 2016“.  Предстои спортен празник на ЦДГ „Зора“ на 18 май 2016 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов