БК „Дунав 8806“ прекратява дейността си

Спорт

04-05-2016, 16:58

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Клубът няма задължения

Най-успешният спортен проект в Русе от началото на ХХI век – Баскетболен клуб „Дунав 8806“ прекратява дейността си. Това обяви на пресконференция президентът на клуба в оставка Красимир Трифонов.

От 1 май са освободени състезателките от представителния отбор и треньорът Георги Божков, продължава да работи единствено детско юношеската школа към клуба.

Трифонов припомни, че е депозирал останката си още миналата година и че е останал на поста в изпълнение на ангажимента, да приключи успешно спортно състезателната година. Сега, по думите му, оставки са подали и по-голямата част от управителния съвет на клуба.

„Дали ще има отбор, зависи от русенската общественост. Това е интересът на общината и русенския бизнес – дали го искат, с какво финансиране. Говорим за тотален рестарт на целия проект, да се гради един млад перспективен отбор, с който да се работи и в да има успех в близко бъдеще. Може би е добре да няма пропусната година, но това може да се случи единствено с ясен и гарантиран 100 % бюджет“, допълни Младен Ганчев, който единствен от досегашното ръководство ще продължи да е ангажиран с баскетбола. По думите му, най-вероятно в близките месеци ще се подадат документи за регистрация на нов клуб, чието име все още не е ясно.

Красимир Трифонов отправи и сериозни упреци към ръководството на баскетболната федерация. По думите му, тенденциозното отношение на федерацията към русенския клуб е една от основните причини за оттеглянето, на него и на част от членовете на управителния съвет, от клуба. Той определи шестте години, през които бе начело на клуба като успешни. През това време отборът спечели четири шампионски титли и четири купи, игра и в евротурнири, аргументира се Красимир Трифонов.

„Проектът се изчерпа като енергия, не като финанси“, категоричен бе Иван Иванов, който отговаря за финансовото състояние на клуба. Всички състезателки и треньорът Георги Божков са получили своите възнаграждения, клубът няма задължения.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов