Международен тренинг курс се проведе в Боровец

Животът

28-04-2016, 16:20

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Участваха младежи от Франция, Великобритания,Унгария, Македония, Полша, Испания, Естония, Турция и България

От 17 до 22 април се състоя международен тренинг курс на тема „Лобиране и застъпничество в сферата на младежта” в гр. Боровец.

В тренинга участваха младежи от следните държави: Франция, Великобритания,Унгария, Македония, Полша, Испания, Естония, Турция и България. В програмата бяха включени множество задачи, които поставяха участниците в различни ситуации. В междукултурна среда те имаха възможност да се поставят на мястото на евродепутат или член на еврокомисията, решаващ приоритетно дали да отпусне финансиране за определени сфери, като например за младежки политики. Освен това участниците имаха възможност да влязат в ролята и на лобиращи за финансиране в сферата на младежта. Поставени бяха и в ситуации, в които трябваше да решат към кого да се обърнат, търсейки лоби на по-високо ниво, което да прокара идеите им.

Организаторите бяха включили в програмата и дейностите, в които участниците трябваше да планират и организират различни кампании в сферата на младежта. Бе заснет и клип, който да бъде представен пред еврокомисията, призоваващ членовете й да допуснат приоритетно повече проекти, свързани с лобирането и застъпничеството. Извън програмата участниците спонтанно решиха да заснемат клип в подкрепа на пострадалите от земетресението в Еквадор, който доби широка популярност в световен мащаб, бивайки използван от посолствата на Еквадор в множество държави по света за разпространение на информация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов