Убиец поиска домашен арест, съдът го отряза

Крими

27-04-2016, 09:20

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

При първото разглеждане на делото той беше осъден на доживотен затвор

Окръжният съд в Русе отхвърли молбата на Пламен Миланов, единият от двамата обвинени в жестокото убийство на русенския бижутер Явор Николов, да бъде поставен под домашен арест до преразглеждането на делото.
Прокурорът сметна, че искането за по-лека мярка е неоснователно. Адвокатът на подсъдимия обясни, че той вече е задържан прекалено дълго време – 3 години и 9 месеца. В момента делото отново е на първа инстанция и върви към края си, затова и е възможно клиентът му да бъде пуснат под домашен арест. Като причина за по-леката мярка бе посочен фактът, че Миланов не е виждал детето си, което се е родило след задържането му, като дори не е успял да го припознае.

Съда обаче не оцени доводите на защитата като достатъчно основателни и остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение. Определението може да се обжалва в 7-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

При първото разглеждане на делото от Окръжния съд в Русе през март 2014 г., Миланов беше осъден на доживотен затвор, а съучастникът му Николай Ламбаджиев получи наказание от 20 години лишаване от свобода. Тази присъда обаче беше обжалвана пред Великотърновския апелативен съд от всички страни. Тогава апелативните магистрати я промениха, като наложиха и на Ламбаджиев доживотен затвор с мотива, че именно той е инициатор на престъплението. През май 2015 г. Върховният касационен съд обаче отмени присъдата на апелативната инстанция във Велико Търново. Така казусът попадна във Варненския апелативен съд, който пък го върна за повторно разглеждане в Окръжния съд в Русе заради процесуални нарушения.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов