Любо Ганев участва в демонстрации по волейбол в Русе

Целта на инициативата е да популяризира волейбола и сред учениците и студентите

Именитият волейболист Любо Ганев се срещна днес със зам.-кмета по хуманитарни дейности Иван Григоров, зам.-кмета по комунални дейности Наталия Кръстева, с председателя на Общински съвет-Русе проф. Христо Белоев и директора на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов.   

„За нас и град Русе е чест и гордост, че такъв велик спортист е приел предизвикателството да се включи в инициативата „Русе – европейски град на спорта“ и да даде пример на подрастващите в нашия град“, заяви г-н Григоров.

 Любо Ганев участва във волейболни демонстрации в зала "Академик" в РУ „Ангел Кънчев“. Инициативата е организирана от Русенския университет „Ангел Кънчев“, в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта“ и в сътрудничество с Община Русе. Наред със студентските отбори по баскетбол и волейбол в празниците участват отборите по двата спорта на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, баскетболният отбор на ПГИУ „Елиас Канети“ и волейболният отбор на МГ „Баба Тонка“.

Целта на инициативата е да популяризира волейбола и сред учениците, студентите и да направи съпричастни към масовия спорт всички русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на  Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и ВН - социален проект на Еконт.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)