Русе с награда за най-перспективен град

В класация оценявана по 31 критерии

Две награди получи Русе в националното изследване за най-добър град за живеене на Дарик радио и вестник 24 часа. Наградите бяха приети днес от столицата от кмета Пламен Стоилов.

Тази година Русе беше отличен с Голямата награда на журито за Най-перспективен град. Изследването на експертна комисия е установило качеството на живот във всички 27 областни града в страната, оценени по 31 критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи. Сред тях са екологично състояние, ниво на инвестициите, раждания на глава от населението, безработица. „Това не е класация на най-добрите финансови центрове в България, това е анализ на всички малки и големи неща, които превръщат един град в привлекателно място за живеене, за работа и отдих“, стана ясно по време на церемонията.

Награди бяха връчени в още няколко категории – „зелен град”, „пазител на историята”, ”инвеститор в спортни таланти”, „бизнес град”, „успешно реализирани европроекти”.

На церемонията днес Русе беше отличен и като „Най-добър град за живеене през 2015-а година“ според читателската класация. Миналата година Русе спечели класацията на Дарик радио за „Най-добър град за живеене през 2014-а година“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов