Заловиха 21 тона нелегално пилешко от Полша

Крими

20-04-2016, 17:17

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Съвместната операция на територията на ГКПП „Дунав мост“ Русе

21 тона нелегално пилешко месо са били засечени от екипи на ГДБОБ.  Съвместната операция на територията на ГКПП „Дунав мост“ Русе е проведена под координацията и ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки с участието на служители от НАП, Икономическа полиция – ОДМВР-Пазарджик и БАБХ.

На 18 април, по предварителен план за извършване на проверки на стоки с висок фискален риск, съвместни екипи на „Икономическа полиция“ при ОДМВР-Русе и мобилни екипи на Дирекция „Фискален контрол“ към НАП спрели за проверка  непосредствено след ГКПП „Дунав мост“ Русе товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът Д.И. декларирал пред контролните органи, че превозва храна за животни от пилешко месо. Стоката е обезпечена, на превозното средство е поставено техническо средство за контрол .
При разтоварването в района на Пазарджик, в присъствието на контролни органи от НАП, Българска агенция за безопасност на храните и „Икономическа полиция“-ОДМВР Пазарджик, е установено, че превозваната стока е пилешко месо (бутчета) с произход Полша. По случая е образувана предварителна проверка, предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура-Пазарджик.
Служителите на НАП са наложили предварително обезпечение – предварително плащане на данъчни вземания в размер на 30 % от стойността на внесената стока, а по отношение на фирмата-получател е започнато ревизионно производство.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)