Sin Cars с успешен тест в Румъния

Мисия

20-04-2016, 10:34

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

В подготовка за европейския шампионат в Монца, който стартира на 22 април.

С 2-часови тестове в румънския Motorpark Romania започна усилената подготовка на разработените от русенеца Росен Даскалов суперколи Sin R1 GT4 за предстоящия европейски шампионат в Монца, Италия, който стартира на 22 април.
За първи път в спортната ни история професионалният ни отбор София Кар Моторспорт и първият български производител на спортни и състезателни автомобили Sin Cars  ще си партнират с един от най-добрите отбори в Европейските GT4 серии – немският  Mathol Racing – дългогодишен шампион във VLN сериите, както и на 24 часа на Нюрбургринг. Участник в GT4 с Aston Martin Vantage GT4.

„След зимния сезон сме напълно възстановили и обновили колите, с много подобрения – окачване, ел.-система, двигател, изпусквателна система. Колата се държа добре на пистата и сме готови за уикенда“, категоричен е създателят на болида Росен Даскалов.

Българският тим ще се състезава в Монца с двата си  автомобила Sin R1 GT4. Те ще бъдат пилотирани от опитните немски пилоти Хендрик Щил и Андреас  Гулден, които вече познават автомобила от миналия сезон.

Щил има най-голям опит със SIN R1 GT4, тъй като пилотира автомобила през целия сезон 2015.  Той става шампион и през  2015 в немските серии VLN.

Андреас Гюлден  също се състезава в сериите VNL и 24 часа на Нюрбургринг, както и в Young timer. Гюлден се състезава в последния кръг от сезон 2015 за София Кар Моторспорт в Мизано, Италия и зае 2 място заедно с Хендрик Щил в клас ПРО.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов