Германия създава 100 000 работни места за имигрантите

Свят

14-04-2016, 21:00

Снимка:

de.wikipedia.org

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В страната приемат ново законодателство за интеграция

Германия планира въвеждането на нов закон за интеграция на имигрантите в страната, съобщи Би Би Си.

Законът беше предложен от управляващата коалиция в страната. Канцлерът Ангела Меркел заяви, че съгласие за новите правила е било постигнато по време на среднощни преговори, като те ще са „задължителни за всички“.

Законодателството в областта на интеграцията ще бъде първото подобно в историята на Германия след Втората световна война.

Според него на имигрантите ще им бъдат предоставени субсидирани курсове по немски език и професионално обучение. Планира се и създаването на 100 000 работни места, които да бъдат заети именно от новопристигащите в страната.

Всички имигранти, които не успеят да изпълнят изискванията за интеграция, могат да загубят разрешението си за пребиваване. За да се избегне формирането на гета, всеки имигрант, който напусне мястото, където е бил официално настанен, може да бъде наказан. За успешни действия срещу тероризма, може под прикритие може да бъдат внедрявани агенти на германското разузнаване. Агенциите с разузнаване ще работят с тясно сътрудничество със своите израелски и европейски колеги. Същото се отнася за работата с агенциите към НАТО. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов