Дарителски акции във великотърновски супермаркети ще проведат от БЧК

Мисия

10-04-2016, 09:42

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С благотворителен базар и пред общината ще осигуряват храни за бедни деца

Младежката организация на БЧК – Велико Търново ще раздаде хранителни пакети с лакомства на деца в неравностойно положение по повод Великденските празници. Това съобщи пред радио "Фокус" директорът на областния съвет на БЧК Димитър Русев.

Средствата за закупуване на хранителните пакети младежите ще събират по време на организиран от тях благотворителен базар пред сградата на Община Велико Търново на 27 април.

В акция, която ще се проведе на 27 и 28 април в три супермаркета в града, ще бъдат събрани и храни. Доброволците от БМЧК лично ще занесат готовите пакети на децата от домовете. „Обикновено ходейки и раздавайки храни на тези места, децата от БМЧК общуват с децата от домовете и играят с тях. По този начин им оказват съдействие за тяхното духовно развитие и приобщаване най-вече. Това е една кампания „деца помагат на деца”. По този начин деца от БМЧК помагат на деца в неравностойно положение. Общувайки с тях, те спомагат за тяхното духовно развитие и приобщаване към околния свят, към другите хора“, посочи Димитър Русев. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов