Обсъдиха противодействието на трансграничните престъпления с Румъния

Двете министерства работят при изключително добро сътрудничество

Общата констатация бе направена от министър Бъчварова и румънския й колега Петре Тобъ по време на проведената работна среща в Русе.

Обсъдихме ситуацията  и предизвикателствата, пред които са изправени нашите две държави, констатихме изключителното добро ниво на сътрудничество, постигнато между министерствата на вътрешните работи на България и Румъния. Това заявиха вицепремиерът  и министър на вътрешните работи  Румяна Бъчварова и румънският й колега Петре Тобъ непосредствено след работната среща. В хода на проведените разговори са  обсъдени  въпроси, свързани с миграцията и оперативното взаимодействие за противодействие на трансграничните престъпления.

Министър Тобъ посочи и постигнатата екипност в работата на общите патрули, които осъществяват полицейски  действия на територията на България, действията на екипите по границата, изградената точка за контакт в Гюргево. По време на срещата са набелязани и редица бъдещи стъпки за усъвършенстване на механизмите на оперативното сътрудничество между двете министерства.  Разбрахме се да имаме по-чести срещи, за да можем в личен контакт да продължим обсъждането на нашата съвместна работа, заяви още министър Бъчварова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов