От бившата си къща Юрген Клоп ще гледа към Шампионска лига

"Нормалния" идва с Ливърпул в Дортмунд за битка със славни спомени

В четвъртък на 7 април Юрген Клоп се завръща в бившата си къща на стадиона на Борусия в Дортмунд. Юрген идва със сегашния си тим Ливърпул в изключително вълнуващо място, което сега се казва "Сигнал Идуна Парк", но традиционалистите си го знаят като "Вестфаленщадион".

Оттук Юрген и неговите Коутиньо и компания ще търсят път към финала за Лига Европа в Базел. А там на "Санкт Якобс" задължителна победа на финала. Която ще прати по новата наредба Ливърпул в групите на Шампионската лига, като победител във втория по класа турнир.


Ливърпул може да не е ставал шампион на Англия от 1990 година, но по някакъв начин  е успявал да бъде част от турнира, който той обича и него го обича. А именно Шампионската лига. Паметната победа в Истанбул през 2005 година  над Милан след обрат от 0:3 през първото полувреме  до 3:3 и дузпи ще се помни винаги.

Ето с такива трепетни спомени е натоварен митичния "Коп" и феновете на Ливърпул, които искат от "Нормалния",както се нарече Клоп, да ги закара отново в Шампионската лига.
Но затова Юрген трябва да премине през спомените за себе си от времето, когато направи от Борусия (Дортмунд) почти равностоен отбор на чудовището Байерн.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов