Русе вони

Животът

02-04-2016, 11:39

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Замърсителят не е установен

До момента експертите на РИОСВ в Русе не са установили промишлен източник на неприятните миризми на петролни продукти, за които сигнализираха граждани вчера, това съобщиха от екоинспекцията. Според тях, най-вероятната причина за неприятните миризми е изпускането на трюмни води от плавателен съд, при изпарението на които се отделя специфична миризма. За целта е уведомена Изпълнителна агенция „Морска администрация”.    

Като друга възможна причина се посочва горене на отпадъци и ж.п.-траверси, в района на Товарна и Гара-разпределителна, за което при обхода са установени следи. Съобщение за подобно запалване имаше и в бюлетина на пожарната.

Сигналите са постъпили от кварталите „Локомотив”, „Възраждане”, „Здравец” и „Родина”, уточняват от РИОСВ. При обход на тези райони и проверките на производствени дейности не е бил установен промишлен източник на неприятни миризми. Проверен е и сигнал за нефтопродукти по река Дунав, в района на Дунав мост. При обхода на бреговата ивица не са констатирани отлагания или изтичане на замърсени отпадни води.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов