Арестуваха шефа на Държавния архив в Хасково - бил иманяр

Животът

28-03-2016, 13:46

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

При обиските са иззети антични предмети и монети

Шефът на Държавния архив в Хасково Станислав Станилов е бил арестуван, а от дома му са иззети стари монети и антични предмети, потвърдиха от Окръжна прокуратура. Задържаните са четирима. Арестът на двама от тях, сред които и Станилов, станал в заведение в бл. 16 в квартал Орфей.

При последвалите обиски и претърсвания са открити и иззети монети и различни антични предмети. На задържаните в акцията срещу иманнярството е повдигнато обвинение за незаконно притежаване на нерегистрирани артефакти.

Станислав Станилов е известен със страстта си към нумизматиката. Той е шеф на Държавен архив - Хасково от юни 2011 г. През 1993 г. завършва българска филология във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново. Има висше икономическо образование от УНСС и магистратура по специалността "Външна търговия и международно право". Преди да оглави хасковския архив, е работил в частния бизнес.

От прокуратурата все още не съобщават дали за четиримата задържани ще бъде поискана постоянна мярка “задържане под стража”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов