Роми вилняха и нападнаха лекари във Ветово

Крими

28-03-2016, 10:04

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

20 души изпочупили стъклата на спешния център

Пореден случай, в който роднини на пациент нападнаха лекари от Спешна помощ, е от град Ветово. Около 2 часа през нощта в спешният кабинет е щурмуван от група роми. Носят своя позната, изпаднала в безсъзнание, съобщава bTV.„Вместо да натиснат звънеца, направо са започнали да думкат по вратата, счупили са едното стъкло, колегата който е бил тука, е дошъл, те са започнали да викат, да го заплашват. Тук е било пълно, около 20 човека са влезли. Той ги е помолил да излязат навънка, послушали са го и докато са били навънка са продължили да думкат и са счупили и другите две стъкла”, разказва Николай Николов медицински фелдшер.

Основните претенции и недоволство на близките било забавено обслужване. Оказва се обаче, че те подават сигнал към телефон 112 и веднага след това водят жената в спешния център.

"Значи колегата е имал късмет, защото екипът, който е бил за адреси, не е имал работа и са били тук и тримата. Той е бил абсолютно в рискова ситуация. Можело е да му налетят и на него", коментира още Николов.

Заради счупените стъкла медиците са потърсили съдействие от полицията. Лекарите тук разказват, че са свикнали с подобни ситуации. Само преди около година друг техен колега, също е бил нападнат и успял да се размине само със счупено ребро.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)