Предлагат Ваньо Танов да стане "Почетен гражданин на Русе"

Бившият началник на Агенция "Митници" почина внезапно на 29 февруари т.г.

Покойният ген. Ваньо Танов да стане "Почетен гражданин на Русе", предложи на сесия председателят на Общинския съвет в крайдунавския град чл.-кор.проф. Христо Белоев, пише "Труд".

Бившият началник на Агенция "Митници" почина внезапно на 29 февруари т.г. Почетното звание ще му се присъди за неговите заслуги към родния му град.

Ваньо Танов започва професионалната си кариера в МВР като оперативен работник в Първо РПУ-Русе през 1985 г., а 6 г. по-късно оглавява „Тежки престъпления” в местната РДВР. През 1995-1998 г. става началник последователно на Второ РПУ и регионално звено „Полиция” в РДВР – Русе, която оглавява през 2002 г. Две години по-късно е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР.

През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. Две години по-късно подава оставка. На местни избори' 2007 е кандидаткмет на Русе от ГЕРБ.

Специализирал е в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията.

През август 2009 г. Ваньо Танов е назначен за шеф на Агенция "Митници". На 1 юли 2013 е освободен от длъжност и се връща отново на поста при второто правителство на Бойко Борисов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов