Данъчните продават бар с оборудването му

Стойността на конфискуваните имоти и вещи е за над 600 хил. лв.

Недвижими имоти и вещи, отнети в полза на държавата от съдилищата и Агенция „Митници“ на стойност 634 хиляди лева, обявиха на публична продан  инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания”, НАП Варна през месец март. На търг, който ще се проведе на 28 март, данъчните са обявили за продан бар, кафе-аперитив, магазин за хранителни стоки и апартамент, находящи се в гр. Русе. Общата оценка на имотите в крайдунавския град е 320 892 лв. В края на месец март  ще се проведе друг търг, на който за продан са обявени къщи с дворни места в с. Дралфа, община Търговище  и в добруджанските села Стефан Караджа и Ловчанци.

До края на месеца ще бъдат проведени и търгове, на които ще се предложат вещи  отнети и изоставени в полза на държавата от митнически  и съдебни органи. На вниманието на купувачите са предложени леки автомобили, панталони от плат „Деним“-дънки, ръчни часовници, мобилни телефони и други вещи.

През изминалата 2015 година инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания”, НАП Варна проведоха 48 тайни търга,  като след проведените продажби в хазната са постъпили 661 хиляди лева. 304 хиляди са постъпленията от продажба на недвижими имоти, а близо 13 хиляди лева са постъпленията от продажба на изделия от злато и сребро.

Повече информация за провежданите от НАП търгове  може да се получи на интернет приложението за публикуване на провежданите от приходната агенция търгове на електронната страница на НАП – nap.bg. Софтуерът позволява на кандидат – купувачите да търсят по ключови думи стоки и имоти, началната тръжна цена, тяхното местоположение и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов