Ани Цолова и Печенката идват за финалния концерт на "Фортисимо Клас 2016" в Плевен

Спектакълът ще е на 22 април, диригент ще бъде маестро Максим Ешкенази

Разград, Шумен, Пловдив, Плевен, Видин, Русе и София ще са градовете, в които ще се проведат финалните концерти на "Фортисимо Клас 2016", програмата, която за пета поредна година се провежда в часовете по музика на паралелки от 4-ти клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с 9-те основни симфонични инструмента - цигулка, виолончело, контрабас и китара, флейта и кларинет (обой), валдхорна (фагот) и тромпет, барабани.

Всички концерти ще са с начален час 11:00 и техен диригент ще бъде маестро Максим Ешкенази, с изключение на Русе, където ще дирижира маестро Найден Тодоров. В зала "България" в София на 30 март на една сцена ще се качат музикантите от Софийската Филхармония, със специалното участие на Печенката, а водещ ще бъде Юлиан Вергов. В Разград концертът ще се проведе на 13 април в "Театрално-музикален център" - Разград. Там ще видим Крисия, а водещ ще бъде Виктор Николаев. Фортисимо клас в Шумен ще бъде на 14 април в концертна зала "Венета Вичева", където в ролята на водещ ще влезе Стефан Рядков, а на сцената отново ще бъде Крисия.

В градовете Пловдив, Плевен и Видин ще пее Печенката. Под тепетата концертът ще бъде на 20 април в Държавната Опера с водещ Сашо-Сано. На 22 април в Драматичен театър Плевен водещ ще бъде Ани Цолова. "Фортисимо Клас" ще приключи в Симфониета Видин на 19 май с водещ Деян Донков.

"Вярвам, че ако в България се слуша класическа музика, страната ни ще бъде едно по-добро място за живеене. Тя учи на дисциплина и предразполага хората да бъдат по-толерантни. Надявам се, че успяваме да запалим младите хора с нея. За поредна година искам да благодарим за изключителната финансова подкрепа на фондация "Америка за България", споделя Хари Ешкенази, директор на Фортисимо Клас.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов