Продават имоти за 4,357 млн.лв. на „ПИХ индъстри“

Мисия

09-03-2016, 11:10

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Открита е процедура по несъстоятелност

Открита е процедура по обявяване в несъстоятелност на базираната в Русе фирма "ПИХ индъстри", съобщават от Окръжния съд в Русе.

Фирмата е собственост на Стоян Генов, син на починалия преди 2 години почетен гражданин на Русе Гено Генов. Назначен е временен синдик, наложена е възбрана на фирмените активи. Блокирани са и дружествени дялове на Стоян Генов в още 7 фирми.

За разпродажба чрез частен съдебен изпълнител са обявени имоти на стойност 4,357 млн.лв. – производствени халета, стоманолеярен корпус, складове и битова сграда. Те са ипотекирани за над 15 млн.лв. Отделно на тезгяха са извадени помещения за 2,5 млн.лв., обезпечени от други фирми.

„ПИХ индъстри“ беше създадено след обявения фалит на „Прециз интер холдинг“, за да продължи производството на електрозаварени тръби и профили с отделените активи за 40 млн. лв. Тя разполагаше с две производствени площадки, едната в с. Иваново, където компанията първоначално е основана и втора, по-голяма – на територията на промишлена зона КТМ – гр. Русе. Дружеството майка затъна, след като кредитори запорираха банковите му сметки и имущество заради необслужени към 96 млн.лв. кредити. Собственикът му поиска несъстоятелност, а бившият социален министър Тотю Младенов го изпрати на прокуратурата за системно забавени заплати.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов