Спрягат трима за наследник на Ваньо Танов

Горанов ще посочи до дни изпълняващ длъжността

Най-малко трима души са спрягани за наследници на Ваньо Танов като шеф на Агенция "Митници" след неговата внезапна смърт. Розалия Димитрова, досегашен заместник на Танов, е един от вероятните кандидати. Това съобщава "24 Часа", като се позовава на свои източници.
Танов лично я посочи през август 2014 г., за да се освободи от Чавдар Васев. Името на този зам.-директор бе забъркано в слухове за контрабанда с цигари.
Димитрова е магистър по „Неорганични и електрохимични производства" във Висшия химикотехнологически институт - София (Химикотехнологичен и металургичен университет - София) със следдипломна квалификация „МИО и митническа политика" в УНСС. От 1991 г. досега работи в митническата администрация, като преминава през всички длъжности от стажант митнически инспектор до директор на дирекция.
От 2011 г. е директор на дирекция „Митнически режими и процедури" в Централното митническо управление на Агенция „Митници".
Дамата е отличавана за принос към Световната митническа организация.
Други източници спрегнаха за поста имената на депутата Емил Димитров-Ревизоро и на шефа на Столична митница Стефан Златков.
Във всеки случай до дни, финансовият министър Владислав Горанов ще определи и.д. за поста, докато правителството реши кого да посочи негов наследник.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов