Издигат паметник на загиналите във войните в Русе

Животът

27-02-2016, 10:07

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Желанието е да бъде открит за празника на града

Mемориал на загиналите във войните за национално обединение ще бъде издигнат в Русе. Това съобщи Димитър Вълков – председател на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Желанието на инициаторите е той да бъде официално открит за празника на крайдунавския град, който се отбелязва на 6 май, информира ruse-news.com. Строителство на Мемориала започва в началото на месец март. В ход е изработката на художествените елементи и орнаментиката от лят бронз – Кръста за храброст, щикове, букви и др.
Предвижда се мемориалът да бъде издигнат в градинката пред сградата на бившия 5-ти пехотен дунавски полк по ул. „Александровска”. По думите на Димитър Вълков Русе е един от малкото градове в страната, който няма такъв паметник на загиналите във войните.
Идеята е на повече от десетина години, но през 2013 г. по инициатива на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в Русе се създава инициативен комитет. Мемориалът ще е символ на бойната слава на Русенския гарнизон и ще бъде възможно отдаването на почит към паметта на загиналите във войните офицери, сержанти и войници.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)