Лиляна Павлова награди Русе и Добрич за проектите им за подобряване на градската среда

Животът

24-02-2016, 14:22

Снимка:

МРРБ

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Регионалният министър бе специален гост на първите по рода си призове за изграждане на инфраструктура у нас

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова бе сред официалните гости на първата церемония за връчване на награди за принос в изграждането на инфраструктурата на България – „INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS“. Учредител на конкурса е „Градът Медиа Груп“, а инициативата е под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на околната среда и водите и със съдействието на браншовите, академични и професионални организации в сектора. Целта е да бъдат отличени и наградени най-добрите инфраструктурни проекти у нас, реализирани в периода 2013-2015 г. Награди бяха раздадени в 8 категории, а печелившите проекти са определени от 30-членно авторитетно жури с председател инж. Павел Диковски.

  Специална награда за оригинална комплексна ландшафтна композиция получи община Добрич за обновената и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градския парк „Св. Георги“. Наградата бе връчена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на първата церемония за връчване на награди за принос в изграждането на инфраструктурата на България – „INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS“, съобщават от МРРБ.

Учредител на конкурса е „Градът Медиа Груп“, а инициативата е под егидата на МРРБ, МТИТС, МОСВ и със съдействието на браншовите, академични и професионални организации в сектора. Целта е да бъдат отличени и наградени най-добрите инфраструктурни проекти у нас, реализирани в периода 2013-2015 г. Награди бяха раздадени в 8 категории, а печелившите проекти са определени от 30-членно авторитетно жури с председател инж. Павел Диковски.

Отличието на Добрич министър Павлова връчи на областния управител на Добрич Детелина Николова, бивш кмет на общината, през чийто мандат се реализира проектът, и на Росица Йорданова, зам.-кмет на община Добрич с ресор „Икономическо развитие и европейско фондове“.

 Министърът на регионалното развитие и благоустройството връчи специалните награди в категорията „Градска среда“. С приз бе удостоена община Русе – за мащабност и интегрираност на два проекта - „Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. „Александровска“ и площад „Батенберг“ и проектът за интегриран градски транспорт. Наградата прие лично кметът на община Русе Пламен Стоилов, както и представители на строителните компании, реализирали дейностите по проекта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов