Габи покори и Сан Ремо

Невероятен глас и вулкан от емоции

Невероятен глас и вулкан от емоции – така италианското жури на фестивала Sanremo Music Awards определи представянето на чаровната русенка Габриела Йорданова при участието й на финала на престижното международно събитие.
За пръв път тази година във фестивала са включени и чуждестранни изпълнители. Габи замина за Италия с покана директно за финалите, без предварителна селекция и състезание. Останалите чуждестранни изпълнители бяха Йонуц Унгуряну (Румъния), Илениа Кафано (Франция), Джон Стивън (Колумбия).

Габи успява да впечатли журито, въпреки, че е най-младият изпълнител на фестивала. Заедно с останалите финалисти, тя получава възможността да участва в международно турне в САЩ, Мексико и Алжир. Предстои да бъде издаден и диск с изпълнения на финалистите.

По време на престоя си в Италия, Габи работи в Милано с Дариана Куманова – един от най-младите и перспективни вокални педагози в академия Сан Ремо. Заедно подготвят новата песен на Габи, получена като награда от италианския композитор Фабрицио Берлинчони. Песента предстои да бъде записана и продуцирана в Италия съвсем скоро.

Пътуването на Габи стана възможно с подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и училищното настоятелство на ОУ „Любен Каравелов“ Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов