Нови 20 магазина на общинския пазар

Мисия

12-02-2016, 13:57

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Очаква се възвращаемост на вложените средства след седем години

Нови 20 магазина ще бъдат изградени на централния кооперативен пазар на Русе, това става ясно от докладна записка на кмета Пламен Стоилов до Общинския съвет.

С нея се иска съгласието на общинските старейшини „Общински пазари“ да инвестират в  начинанието с 340 000 лв. собствени средства.

„Реализирането на този инвестиционен проект ще направи тържището още по приветливо, по-приятно и конкурентноспособно място за развиване на търговия, а на клиентите – удоволствие от пазаруването“, пише в обосновката на предложението. Очакваната възвращаемост от разширените търговски площи е 7 г., без инвестицията да се отрази върху плащаните от търговците и производителите наеми. След цялостното завършване на проекта ще се обособят две търговски крила, като всяко от тях включва 20 нови магазина с модерен вид и нова инфраструктура и инсталации. Предвидено е в бъдеще да се изгради централен корпус, покриващ обособена вътрешна пешеходна зона в средата, което е залегнало в техническия проект и документация, и разрешение за строеж.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов