Всяко трето дете е пробвало дрога

Животът

08-02-2016, 10:46

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

20 деца между 14 и 18 години са били приети в детското отделение на диспансера

Всяко трето дете в Русенско е опитвало наркотични или психотропни вещества.
Това показват данните на Областния психодиспансер в Русе. Тревожен е фактът, че с всяка изминала година намалява възрастовата граница на учениците, които са пробвали дрога, най-често трева.

Само в края на миналата година е имало около 20 момичета и момчета между 14 и 18 години, които са били приети в детското отделение на диспансера заради проявена изключителна агресия след употреба на наркотични вещества. Зачестилите случаи са провокирани от това, че младежите напоследък пушат т.нар. чай. Той не само отключва неподозирана агресия, но и може да влоши изключително много здравословното състояние на подрастващите.

Факт е, че наркотиците са навсякъде около нас и тяхната употреба не зависи от социалния статус на семейството, коментира психотерапевтът Марияна Маринова. Това, което според психолозите трябва да се знае е, че временното бягство в дрогата може да се задълбочи и идеята за инцидентно незабравимо преживяване да стане навик. Тогава, колкото и трудно да е, наложително да се потърси помощ независимо къде.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)