Капитан на русенска самоходка загина край Виена

Крими

03-02-2016, 11:08

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

В района на австрийския град Корнойбург

Капитанът на самоходката "Св. Никола“, собственост на русенска корабна компания е изчезнал във водите на Дунав в района на австрийския град Корнойбург, над Виена.
По информациа от австрийски медии, инцидентът най-вероятно е станал през нощта в неделя срещу понеделник. 62-годишният А.А. не се появил на закуската на кораба. Нямало го и в каютата му, чиято врата се наложило да разбият, защото била заключена. Това станало причина да бъдат алармирани местните власти.

Спасителната служба в град Корнейбург незабавно започнала претърсване в региона. След продължително търсене, участие в което са взели няколко екипа, тялото на капитана било намерено в шлюз край електроцентралата Фройденау,  недалеч от Виена.

Българският кораб заедно с екипажа му в момента се намира на пристанището в Лангенцерсдорф. Все още не е ясно дали мъжът се е самоубил, или е жертва на убийство. По информация от полицията във Виена, предстои да бъде извършена аутопсия на тялото на 62-годишния капитан, за да бъде изяснена причината за смъртта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов