Откраднаха "Рено" в Николово, задържан е 24-годишен

Крими

01-02-2016, 15:29

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Откриха колата до училище в Русе

Полицаите от Второ РУ разследват противозаконно отнемане на лек автомобил от с. Николово, който в последствие са установили в Русе. Задържан е 24-годишен мъж, съобщават от ОД на МВР.

На 31 януари, около 08:30 часа, на тел. 112 е получен сигнал от мъж от с. Николово, който е заявил, че около 08:16 ч. същия ден неизвестен е отнел лекотоварния му автомобил жълто „Рено Канго“ с великотърновска регистрация. С изясняване на сигнала са се заели полицаи от ВтороРУ.

Те са изяснили, че автомобилът последно е бил паркиран пред дома на мъжа в селото, а малко преди изчезването му от там, майката на собственика е била заговорена от млад мъж, който я е попитал дали "Рено"-то ще пътува до Силистра.

Впоследствие е била установена и липсата на превозното средство и е подеден сигнала. Нанесената щета е заявена в размер на 1900 лв. По случая е образувано досъдебно производство, срещу неизвестен извършител. Започнало е разследване по случая.

Същия ден вечерта, около 20:15 часа, автомобилът е бил забелязан от служител на Второ РУ до училище "Тома Кърджиев" в Русе. Предприети са необходимите действия и е установен и задържан водачът му - В.И. на 24 години, от Силистренско. Той е бил задържан за срок от 24 часа. Измерен му е алкохол над 2 промила.

Работата по случая продължава. Разследващите изясняват и дали задържаният е съпричастен към пътен инцидент, станал вчера вечерта в Русе на кръстовището между ул. Тича и ул. Петрохан, в което е участвала кола, отговаряща на описанието на "Рено"-то.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов