Задържаха турчин за трафик на хора

Животът

31-01-2016, 00:01

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

Районна прокуратура-Свиленград е образувала бързо производство срещу 30-годишен турски гражданин за превеждане през границата на страната на чужди граждани без знанието на властите – престъпление по чл. 280 ал. 2 точка 1,3 и 4 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщи БНР - Стара Загора.

Трафикантът е задържан в следствения арест за 24 часа по Закона за МВР. Предстои привличането му в качеството наобвиняем и задържане за срок до 72 часа. Той е направилсамопризнания.

На 28 януари 2016 г. в 23,30 часа на ГКПП-Капитан Андреево за влизане в страната от Република Турция е пристигнал пътнически микробус, с турска регистрация, управляван от турския гражданин.  В него пътували седем лица, граждани на Турция. При извършена проверка е открит специално пригоден тайник под пода на микробуса, в който се намирали 11 иракски граждани - един мъж, пет жени и пет малолетни деца, като три от тях са под 10 години. Според първоначалните импоказания те се свързали с каналджия в гр. Истанбул, който срещу сумата от по 3 000 долара за всеки един от тях, поел ангажимент да бъдат превозени до страни от Западна Европа. Шофьорът на микробуса ги качил и като наближил турския граничния пункт Капъ Куле ги скрил в пригодения тайник.

Седемте турските граждани, пътували в микробуса, също са задържани за 24 часа по Закона за МВР, като се установява тяхната съпричастността към извършеното престъпление.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов