Повече от 200 са сигналите за счупени клони и паднали дървета в Русе

Мисия

20-01-2016, 10:21

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тийнейджъри атакуват сайта на РИО в Русе

Представят емблемите на Русе

Работи се приоритетно по тяхното премахване

Повече от 200 са сигналите за счупени клони и паднали дървета в Русе, съобщиха от общината.
Работи се приоритетно по тяхното премахване, като първо се отстраняват клоните и дърветата, които създават опасност.
Към настоящия момент няма населени места без ток и без вода в общината, а основните пътни артерии на територията на града са проходими при зимни условия.
Зоните за кратковременно платено паркиране в Русе ще работят от утре. През последните два дни те не функционираха и такси не бяха събирани, като се насочиха усилия за качественото почистване на паркингите.
Служителите на специализираното звено "КООРС" извършват проверки за непочистени тротоари пред магазини и офиси, а за констатирани нередности се издават предупредителни протоколи.
От кметството умоляват управителите на етажните собствености да създадат организация за премахването на ледените висулки от покриви на жилищни кооперации и прилежащи търговски обекти, които създават реална опасност за пешеходците.
В цялата община учебният процес е нормализиран, като утре няма да работи единствено детската градина в село Бъзън по искане на кмета на населеното място.
"Тъй като прогнозата за следващите десет дни е за отрицателни температури, гражданите и водачите на автомобили трябва да са изключително внимателни предвид очакваното обледяване", предупреди Спасимир Димитров - директор на дирекция "Обществен ред и сигурност".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов