23 катастрофи за два дни

Десетки автомобили са закъсали в Русенско

Заради тежката зимна обстановка в Русенско през двата почивни дни са станали 23 катастрофи, а екипи на противопожарната служба са оказали съдействие на десетки закъсали автомобили по пътищата, съобщиха от ОД на МВР.
При катастрофите са пострадали четирима души.
Екипи на областната дирекция на МВР са оказвали съдействие на Областното пътно управление и на почистващите фирми в общините за спиране на движението по пътищата, които се разчистват от снега.
От полицията призовават гражданите да изпълняват разпоредбите и да не навлизат в затворените участъци, за да няма инциденти. При подобно обстоятелство е станала катастрофа тази нощ на изхода на Русе в посока Разград. Джип се е опитал да премине в участъка на затворения за движение път Русе - Варна и се е блъснал в закъсал автомобил. За щастие пострадали хора няма.
От общинската управа в Русе съобщиха, че снегопочистването в града продължава, като днес "Синята зона" е безплатна за паркиране. През последното денонощие екипи на противопожарната служба са реагирали на повече от 50 сигнала за оказване на съдействие на закъсали автомобили и за отстраняване на паднали клони и дървета върху превозни средства. В част от случаите служителите са помогнали за транспортирането до русенската болница на бременни, на болни на хемодиализа, на жена с инфаркт и на измръзнал мъж.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов