16 села са без ток, има затворени пътища и колони от камиони

Животът

18-01-2016, 11:04

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Тролейбусите се движат със закъснение

Шестнайсет села са без ток в Русенско, а седем населени места са без вода. Все още има затворени пътища, а обявеното вчера бедствено положение в община Две могили остава в сила. Това съобщиха от областната управа в града.
Екипите на енергоснабдяване работят с подкрепата на машини от поделението на Българската армия по отстраняване на проблемите.
Кметът на Две могили Божидар Борисов съобщи, че обстановката в общината остава тежка. В три села все още няма електрозахранване, както и в част от град Две могили. Има затворени пътища.
"В Русе снегопочистването продължава. Проблеми създават паркираните автомобили в града. През нощта е паднал още 15 см сняг и снежната покривка вече е с дебелина от около 50 см", съобщи директорът на общинската дирекция "Управление при кризи" Спасимир Димитров.
Заради обледяване на контактната мрежа тролейбусите се движат със закъснение.
Димитров обясни, че общинските пътища са проходими при зимни условия, но се образуват снегонавявания. Пътят Мартен - Николово и Николово - Червена вода са затворени, тъй като през зимата не се почистват.
На състоялото се тази сутрин заседание на кризисния щаб кметът Пламен Стоилов нареди до края на деня да бъдат почистени всички спирки от градския транспорт, както и тротоарите.
Заради надвиснал сняг и ледени висулки от покривите на сгради служители на специализираното звено "КООРС" ще обхождат днес града и ще ограждат със сигнални ленти участъци от тротоари за безопасност на пешеходците.
В общината без ток продължават да бъдат селата Червена вода и Сандрово, както и част от град Мартен.
Димитров съобщи, че на бул."България", има опашки от камиони, които пътуват в посока Бяла. В момента пътят е отворен за движение за всички превозни средства.
Подобна е и ситуацията на изхода на Русе към Разград, тъй като пътят все още е затворен за всички превозни средства заради снегонавявания. Има и изоставени от вчера закъсали автомобили. Те ще бъдат отстранени, за да не създават проблеми на снегопочистващата техника.
От областната управа информираха, че затворен за движение е и пътят Русе-Кубрат.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)