Ваканция за учениците в Русенско

Животът

17-01-2016, 14:24

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Ще работят училищата само в областния град

Заради тежката зимна обстановка понеделник е обявен за неучебен ден за училищата в Русенско, съобщиха от областния кризисен щаб. Занятия ще има единствено в областния град.

Със заповед на областния управител Стефко Бурджиев се въвежда план за защита при екстремални зимни условия в региона, съобщава Труд.

Падналият над 30 см сняг затвори изцяло участъка Русе - Велико Търново, а движението на автомобили над 12 т е ограничено по всички републикански пътища. Препоръкиет са да не се пътува, освен при нужда.

18 електрически далекопровода са скъсани и изключени заради силния вятър. Без ток са населени места в общините Сливо поле, Две могили, Ценово, Борово и Ветово. В община Русе електроподаване има само в града и селата Николово и Басарбово. Навсякъде водоснабдяването е нормално.

Екипи на "Енерго-Про" отстраняват авариите с помощта на тежка автомобилна техника. Два роторни снегорина на Областното пътно управление са предоставени на пътноподдържащите фирми за почистване на снега.

От пожарната са готови да използват специализирана техника за евакуация на пострадали хора, медицинска помощ и доставка на хранителни продукти от първа необходимост на откъснати села. В болниците в Русе и Бяла е осигурено стационарното лечение на пациенти на хемодиализа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов