Боян Расате е в 3-то РПУ за побой

Крими

13-01-2016, 12:31

Снимка:

©24chasa.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Биха Боян Расате

Спречкал се с 57-годишен заради куче и пребил човека

Националистът Боян Расате отново се забърка в скандал. По време на пресконференцията на вътрешния министър Румяна Бъчварова стана ясно, че той е бил задържан от полицията заради нанасяне на средна телесна повреда, предаде БЛИЦ.


Около 21:00 часа снощи Расате се е разхождал по столичната улица "Симеон". При разминаване с 57-годишен мъж между двамата е възникнало спречкване заради кучето на минувача. Расате го е нападнал, нанесъл му е удари по лицето. Мъжът е и със счупен крайник, съобщи зам. главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. В момента се изясняват причините, довели до инцидента. В момента Боян Расате е задържан в 3-то РПУ, съобщи Фокус.


През 2010 година Боян Расате нападна собственика на цирк "Балкански" Александър Балкански, който му направил забележка да не паркира пред авариен вход, припомня дир.бг. "Вие тука докарахте негри, африканци, цветнокожи. Ние ще ги изчистим, ще ги изтребим", крещял Расате и го ударил с юмрук в лицето, разказа тогава Балкански.


Това не е първият арест на Расате, който в годините често е участвал в националистически акции. За последно той бе задържан за кратко на 15 декември, когато в София се проведе факелно шествие срещу посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу. Тогава от МВР съобщиха, че Расате е задържан, защото не е носел документи за самоличност и е бил засечен с автомобила си в района на турското посолство без да може да представи шофьорска книжа. След като бил отведен за справка в районното управление, той е бил освободен.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов