Тодор Събев е Спортист No 1на Русе за 2015 г.

Спорт

11-01-2016, 16:41

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Вице световен шампион по карате

Той събра 84 от възможните 130 точки в анкетата, организирана от в. „Утро“ със съдействието на Община Русе. В нея участваха 13 спортни и пишещи за спорта журналисти от местни и национални медии.

Освен вицесветовната титла във „визитката“ на състезателя на СК „Динамо“ за 2015 г. фигурират още държавни титли по карате и джиу-джицу.

Достойни негови подгласници станаха състезателят по спортна стрелба на СК „Локомотив ТТ“ Александър Тодоров, европейски юношески шампион по стрелба с малокалибрен пистолет и капитанът на ФК „Дунав 2010“ Деян Димов, за приноса му за първото място на тима м първенството на „Б“ група.

Топ 10 на най-добрите русенски спортисти за 2015 г. допълват.

  1. Зорница Костова – баскетбол
  2. Стойка Петрова – бокс
  3. Стилиян Гроздев – вдигане на тежести
  4. Елена Великова и Алекс Жеков – спортна акробатика
  5. Радостина Димитрова – баскетбол
  6. Юлиян Ценов – футбол
  7. Севда Асенова – бокс
  8. Приза за треньор на годината беше присъден на наставника на ФК „Дунав“ Веселин Великов, а за отбор на годината за пореден път беше определен баскетболния тим „Дунав 8806“.

    Наградата за приложни спортове беше присъдена на дългогодишния корабомоделист Иван Маринов от Спортен модел клуб „Приста“.

    По традиция на избраните за „Спортист“, „Треньор“ и „Отбор на годината“ бяха връчени и статуетки „Спортен Икар“, от името на легендарния български борец и настоящ президент на федерацията по борба Валентин Йорданов.

    В церемонията по награждаването взеха участие депутатите Пламен Нунев и Свилен Иванов, кметът Пламен Стоилов и заместниците му Димитър Наков и Иван Григоров, много спортни деятели.

    „Вашите успехи бяха една от основните причини, Русе да бъде избран за „Европейски град на спорта“ за 2016 г.“, каза в приветствието си към отличените кметът Пламен Стоилов и обеща, че през настоящата година Русе ще бъде домакин на много интересни спортни прояви, а спортистите и гражданите на Русе ще се радват на обновена и обогатена спортна база.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов