100 наши студенти с шанс за работа в Германия

Животът

10-01-2016, 17:48

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Документи за кандидатстване се набират в Бюрата по труда до 22 януари

100 български студенти имат шанс за работа в Германия. До 22 януари младежите могат да подадат документи в Бюрата по труда в града, в който учат, за да се включат в лятна ваканционна заетост в Германия през 2016 г.

Изискванията към кандидатите са да бъдат студенти редовно обучение в родни ВУЗ-ове, да са на възраст между 18 и 35 години, да не са последен курс на семестриално обучение, да имат основни познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език) и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия през лятото на 2016г.

Сферите, в които обикновено се получават предложения за работа, са селско стопанство; хотелиерство и ресторантьорство (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници); фирми за почистване на помещения и индустриални обекти; вериги за бързо хранене - McD's; германските пощи.

Повече информация може да получите от сайта на Агенция по заетостта, в Информационния център на Агенция по заетостта на тел. 02/980 87 19, или на място в бюрата по труда в страната. За студентите в Тракийски университет повече информация може да се получи в гр. Стара Загора, ул. „Стефан Караджа" № 8, ет.1, стая 106 или стая 115.

Кандидатства се със Заявление свободен текст и Уверение от университета, че лицето е редовен студент и не е последен курс на семестриално обучение /задължително изписано, както и курса - с думи/

 

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия