Ще глобяват за нарушения на електронното таксуване в градския транспорт

Животът

08-01-2016, 17:13

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

До 6 февруари ще бъде въведен и дистанционен контрол

Община Русе ще налага санкции в пълен обем след 6 февруари на всички превозвачи и пътници, които извършват нарушения, свързани с работата на новата система за електронно таксуване в градския транспорт, съобщиха от кметството.
До 6 февруари ще бъде въведен и дистанционен контрол за работа на валидаторите, които са част от системата за електронно таксуване. Денонощно ще се правят записи и на постъпилите по телефон съобщения за манипулации и повреди в оборудването. Продължава работата и по усъвършенстване на системата, което ще сведе до минимум възможностите за външно въздействие върху устройствата в превозните средства от служителите на фирмите-превозвачи и гражданите.
От общинската управа информират, че мерките се предприемат след серия от сигнали от страна на русенци, че електронното таксуване към този момент не е достатъчно ефективно. Получената информация е свързана със системни нарушения от страна на служители и фирми, обслужващи градския транспорт.
Община Русе ще е безкомпромисна към действията на всеки, който по някакъв начин възпрепятства издаването на електронни билети или пречи на работата на валидаторите, както и на дейността на инспекторите по контрола.
Целта на новата система за електронно таксуване, освен да улесни гражданите чрез използването на електронните билети и карти, е и да въведе ред, прозрачност, контрол и отчетност в обществения градски транспорт. Приоритет е и повишаването на събираемостта на средствата от пътуване, което е свързано и с по-доброто планиране на общинския бюджет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов