Антимафиотите ще борят трафика на дрога в сграда за $2 милиона

Мисия София

07-01-2016, 14:38

Снимка:

gramophon.com

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Тържественият й водосвет на Ивановден събра почти всички шефове на служби

За именния си ден шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов "си подари" сграда на Обединените сили за противодействие на наркотиците. Тържественият водосвет на Ивановден събра в сградата на дирекцията почти всички шефове на служби. Новата придобивка за антимафиотите е изградена с финансовата помощ на американското посолство. Инвестицията в строежа на сградата е в размер на 2 милиона щатски долара. Антимафиотите ще борят трафика на дрога на площ от 1139 квадратни метра.


По думите на Ивайло Спиридонов в годините ГДБОП се е утвърдила като важен партньор на международните служби. Големи количества дрога в последните години са задържали родните антимафиоти съвместно с ДЕА.
Предвид стратегическото географско положение на България, регионът се използва от мултинационални престъпни групи за трафик на наркотици, контрабанда, незаконна миграция и други, подчерта антимафиот номер едно. За противодействие на тази дейност, по думите му, МВР провежда целенасочена политика. Спиридонов е убеден, че съвместната работа на ГДБОП и международните служби ще продължи и занапред.


Своето задоволство от новата придобивка изрази и вътрешният министър Румяна Бъчварова. "Това е знак за едно ново начало", подчерта тя. Този знак бил важен в началото на годината, когато се гледало напред. "Тази сграда е и един важен символ за нас", изтъкна вицепремиерът. Тя също спомена добрите отношения със службите на САЩ. Румяна Бъчварова е доволна от резултатите в борбата с наркотрафика. "Резултатите са впечатляващи, изразяват се в заловени хиляди тонове наркотични вещества", подчерта силовият министър.


МВР работи по въоръжените обири от последните дни, стана ясно от коментара на вътрешния министър. Повече информация на този етап обаче не можело да се даде. Работим с повишено внимание, изтъкна Бъчварова. Следи се и ситуацията с бежанците в Германия, които упражниха сексуални посегателства върху жени по Нова година. Мерките, които се взимали у нас, били достатъчно строги.


Бъчварова коментира и темата с даренията в МВР, която по мнението й останала чувствителна за българското общество. Самият силов министър е изненадана от начина, по който тя се интерпретирала в медиите вчера. Въпросът бил уреден със закона за МВР, който тя наследила. Не се допускат дарения от частни фирми. Разрешават се международни дарения и от държавни фирми. Министър Бъчварова обещава засилен контрол, за да не се превърне дарението във форма на давление върху дейността на силовото ведомство. МВР било и на финала на концепцията за административна реформа. "Правим последни съгласувания с други институции", изтъкна Румяна Бъчварова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов