9 русенци с инфаркт в първия ден на 2016 г.

Животът

04-01-2016, 12:06

Снимка:

arenamedia.net

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургазлия получи инфаркт, докато шофира и катастрофира

В Специализирана кардиологична болница „Медика Кор”

Девет русенци с остър инфаркт на миокарда са потърсили помощ в Специализирана кардиологична болница „Медика Кор” в новогодишната нощ и първия ден на новата 2016 г.
Това съобщиха от болничното заведение. Общо помощ заради сърдечни проблеми са потърсили 13 души. Дежурният инвазивен екип, в лицето на д-р Лъчезар Николов и медицинските сестри Нургюл Исмаилова и Ивелина Стоименова, е успял да помогне на всички.

Традиционно броят на мъжете е повече от броят на жените. Пациентите са от четирите области, които кардиологичната болница обслужва – Русе, Разград, Силистра и Търговище.

От лечебното заведение припомнят, че резките температурни амплитуди почти винаги водят до увеличаване на броя на инфарктите и за да е ефективна медицинската помощ, тя трябва да бъде потърсена още с проявяване на първите симптоми, по възможност в рамките на първия час. Колкото повече се отлага лечението от „ златния час”, толкова повече намалява възможността да се спаси мускула на сърцето и последиците за пациента са по-лоши.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен