25 катастрофи е причинила несъобразената с пътните условия скорост край Пловдив

Животът

04-01-2016, 11:49

Снимка:

© Bulgariautre.bg / Архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Четирима са пострадали, но без опасност за живота

През последните 24 часа на територията на областта са станали 25 пътни произшествия с материални щети заради движение с несъобразена с пътните условия скорост, съобщиха от полицията. Регистрирани са и 4 катастрофи с четирима ранени.

Три от катастрофите са станали в неделя. Около 11.00 часа 81-годишният пловдивчанин Н.П. се блъснал с лекия си автомобил "Форд" в метален електрически стълб на ул. "Рогошко шосе" в града. На място мъжът е бил прегледан от екип на Спешна медицинска помощ и освободен с контузия на дясна ръка. Няма данни за употреба на алкохол. Близо час по-късно в района на 138-ми километър на АМ "Тракия", посока София, лек автомобил "Мерцедес" излязъл извън пътя и се преобърнал в канавка. В болница е настанен шофьорът В.Б. на 44 години и му е взета кръвна проба за алкохол. Третото произшествие настъпило около 15.00 часа край село Иганово на Подбалканския път, където лек автомобил "Форд" се ударил в крайпътно дърво. 60-годишна пътничка в колата е оставена под лекарско наблюдение. 39-годишната водачка С.Х. от Пловдив е тествана с дрегер и резултатът е отрицателен. 

В първия работен ден на 2016-а Пловдив осъмна с нова снежна покривка, която достига до 10 см. Булевардите в града са обработени и чисти и нормално проходими за автомобилите след обилния снеговалеж през последното денонощие, установи репортерска проверка на Дарик. Вътрешнокварталните улици са частично обработени, но са нормално проходими при зимни условия.

Служители на Общинското предприятие „Чистота” разхвърлят сол по всички райони на града. Сол е разпръсната по мостовете, надлезите, подлезите и високите части на Пловдив. До момента солоразпръсквачите на почистващата фирма са обработили всички булеварди и улици, а мултифункционалната малогабаритна техника прави подложка с калциев дихлорид по пешеходните зони и велоалеите.

Много от тротоарите пред домовете на хората са заснежени, защото малко от тях са излезли рано сутринта, за да почистят.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)