Плевенско заведение постави надпис "Цигани НЕ!" на входа си

Наложената забрана предизвика словесна война между българи и роми във Фейсбук

Плевенско заведение влезе в хрониките на националните медии, а причината е поставен на входната врата надпис "Цигани НЕ!", съобщава сайтът Flagman.bg. На страницата на въпросното заведение във Фейсбук се води ожесточена словесна война между българи и роми заради наложената забрана, оприличена като форма на расизъм, добавят от информационното издание.

Повечето от хората, които коментират снимката, обаче не виждат нищо расистко и дори подкрепят решението.

"Собственикът е в своя имот и може да пуска или не който си иска! Поздрави за този българин, който не се страхува да изкаже открито мнението си за тази паплач, която поим, храним и плащаме тока с години наред!“, коментира участник в импровизирания форум.

"Какво абсурдно има в това? Мрете всички Вие лицемерни борци за равенство и толерантност! Аз съм българин, плащам 1500 лв. данъци на месец и си гледам семейството, спазвам законите и обичам България. Няма да ми казвате Вие, че един циганин струва колкото мен и трябва да го търпя около себе си, докато си почивам с децата си. Хелзинкският комитет очаква вашите оплаквания. Само се легитимирайте преди това, за да можем да ви открием. България над всичко“, добавя друг.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов