Условна присъда получиха братя за източване на европари за животновъдство

Крими

10-12-2015, 17:21

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Те са глобени и ще трябва да платят обезщетение на държавата

Условни присъди получиха от Русенския окръжен съд братята Златко и Йордан Иванови от село Кошов. Те бяха обвинени, че всеки от тях е взел след заявяване на неверни данни по над48 000 лева за отглеждане на свине.

Обвиненията срещу всеки от тях бяха няколко, като по някои те бяха оправдани, а по други признати за виновни. В крайна сметка Златко Иванов получи 2 години условно, с 4 г. изпитателен срок, както и глоба от 2 000 лева, а брат му Йордан – 1 година и 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок и 1 500 лева глоба. Освен това всеки от тях ще трябва да плати обезщетение на държавата за нанесени имуществени вреди в размер на по 24 446 лева и заедно да покрият разноските по делото, пише topnovini.bg.

Това обаче ще се случи, ако присъдата влезе в сила. Тя може да бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд.

По-рано днес беше последното заседание по делото, по време на което беше приета строително-техническа експертиза, след което страните пристъпиха към пледоариите си. Окръжният прокурор Георги Георгиев настояваше двамата мъже да бъдат признати за виновни и припомни, че това не е първата им среща с правосъдието – двамата са били осъдени преди години за хулиганство, придружено със заплаха за убийство, а Златко Йорданов е осъждан на пробация и забрана 1 година да шофира, защото при пътен инцидент, карайки кола, по непредпазливост е причинил смъртта на друг човек.

Адвокатът на двамата мъже Николай Колев пък застъпи тезата, че клиентите му са невинни по повдигнатото им по настоящото дело обвинение и настоя да бъдат оправдани.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)