Русенка е дала 9700 лева на телефонни измамници

Крими

07-12-2015, 16:44

Снимка:

МВР

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Искали и 9000 евро за медикаменти

Възрастна русенка е дала около 9700 лева на телефонни измамници за "лечението на свой роднина", съобщиха от полицията.
Около 13.30 часа в петък неизвестен позвънил на домашния телефонен на 82-годишната жена, представил се за лекар и успял да я убеди, че брат й, който е в чужбина, е пострадал при злополука и са нужни медикаменти на стойност 9000 евро, които трябва да се платят, а на по-късен етап да й се възстановят от Здравната каса.
Русенката обяснила къде живее и по искане на мнимия лекар продиктувала номерата на банкнотите, които щяла да предаде на изпратен човек пред блока й. Така около 15.00 ч. тя пуснала през терасата на непознат мъж хартиен плик, съдържащ сумата от 950 лева и 2500 датски крони. При телефонния разговор жената била убедена да изтегли от банка и сумата от 8000 лева.
По-късно, около 16.30 ч., неизвестен позвънил отново на домашния й телефон, като се представил, че е от криминалната полиция. Той пък й обяснил, че разполага с информация, че е измамена и е изтеглила 8000 лева. Мнимият полицай заявил, че вече имало задържани телефонни измамници, но трябвало да бъдат заловени и други. За целта й било обяснено да продиктува номерата на банкнотите, които да послужат като доказателство, а след това щели да й бъдат върнати на следващия ден. Така по-късно русенката пуснала през терасата си найлонов плик с 8000 лева, като получила указание да чака на линията до 22.00 часа.
След ката разбрала, че е измамена, сигнализирала в полицията.
Областната дирекция на МВР работи и по друг случай на телефонна измама, осъществена вчера вечерта. При нея 86-годишна жена дала 3000 лева за "купуване на медицински пластини".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов