Деца от Русе рисуваха за мир

Животът

04-12-2015, 10:02

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

С представителите на норвежката фондация B.A.R.N. Peacepainting

Седем деца от ЦДГ "Червената шапчица" участваха в творческо ателие по метода "Рисуване за мир" с представителите на норвежката фондация B.A.R.N. Peacepainting.

Това съобщи Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“ в Община Русе по време на среща с представители на норвежки организации, които са партньори на Община Русе в изпълнението на проект „Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в община Русе“, посетиха града. Тя припомни, че със средства на проекта бяха ремонтирани сградите на ЦДГ „Звездица“, ЦДГ „Червената шапчица“ и ОДЗ „Снежанка“.
Гостите от Норвегия споделиха, че за тях е било изключително интересно да се запознаят със системата за предучилищно образование в България. Те са открили, че има области, в които Норвегия може да взема пример от България. „Впечатлихме се от връзката между родителите и техните учители“, споделиха партньорите по проекта.
В първите два дни от посещението си са се включили в работни ателиета в ЦДГ „Детелина“ и ЦДГ „Червената шапчица“, където са участвали в изработване на коледни декорации и народни носии на различните етноси. Заедно с родители, баби и дядовци на децата, са взели участие в работилница за кулинарни изкушения. Провели са работна среща и с клубовете на родителите, създадени благодарение на проекта и кръгла маса с участие на образователни експерти от различни институции, на която са представили образователната система в Норвегия във възрастта на предучилищното образование.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов