Превозвачи саботират електронното таксуване?

Мисия

02-12-2015, 16:34

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Подозира зам.-кметът на Русе Димитър Наков

Съмнения, че превозвачески фирми саботират въвеждането на системата за електронно таксуване изрази на нарочна пресконференция зам.-кметът на Русе Димитър Наков.
Поводът бяха сигналите за неработещи устройства за валидиране на билетите в част от превозните средства, поради пътниците което са били принудени да плащат на шофьорите, без да получават срещу това съответния превозен документ. По думите му, при направените проверки са били намерени умишлено повредени устройства в две превозните средства, собственост на една и съща фирма.

Започваме масови проверки и при установяване на други подобни случаи ще бъдем безкомпромисни, превозвачите „ще си носят кръста“, подчерта инж. Наков. Той допълни, че въвеждането на електронното таксуване ще сложи край на някои от широкоразпространените практики като преотстъпване на билети, плащане без получаване на билет и др. подобни, и това е една от причините за подобна реакция.

Инж. Наков апелира към всички граждани, ползващи обществения транспорт, да сътрудничат в това отношение на Общината и да подават сигнали за констатираните от тях нарушения. Той допълни, че при закупуване на билет от водача или кондуктора в превозното средство, талонът също трябва да бъде валидиран чрез съответното устройство.

И при електронното таксуване привилегиите, ползвани от ученици и пенсионери, се запазват, допълни зам.-кметът Наталия Кръстева. Необходимо е обаче, при ваденето на карта потребителят й да уточни какъв вид карта иска да му бъде издаден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов