Стара Загора и Сливен се кичат за Коледа

Мисия

29-11-2015, 15:02

Снимка:

©Pixabay

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Новогодишната украса е обогатена, за децата има изненади

Подготовката за коледните и новогодишните празници в Стара Загора и Сливен вече върви с пълна сила, и в двата града слагат празничната украса. В Стара Загора коледните светлини и елхата ще бъдат запалени тържествено на 4 декември, петък, от 17:30 часа. На сцена на площада пред общината артисти от Държавния куклен театър и Държавната опера в града ще представят общ концерт-спектакъл под наслов "В приказния град" с героите от "Вълшебникът от Оз", "Котаракът в чизми", "Вълкът и седемте козлета", "Звездичко", "Коледна звезда", "Фолклорна магия" и "Пинокио".


В програмата участват и танцьорите от Общински фолклорен ансамбъл "Загоре", уникалните гласове на вокална студия "Траяна глас", малките таланти от Детска театрална студия при кукления театър и Детската театрална школа при Центъра за наука, култура и изкуство в Стара Загора. Разбира се, специалният гост на вечерта ще бъде Дядо Коледа, който ще пристигне с пълен кош с подаръци. Коледният базар в центъра на Стара Загора ще са разположи в общо 13 къщички. Част от тях вече са готови в централния градски парк "Пети октомври", там по традиция ще се предлагат скара и вино, коледни сувенири и захарни изделия.


С нова коледна украса и обновени елементи пък ще засияе Сливен тази година за празниците. Над 300 нови светлинни елементи са вече поставени по главната улица и в Попската градина, като амбицията на общината е празничният облик на града да става все по-модерен, това съобщи инж. Калин Минчев, главен експерт в общината. Коледните светлини на Сливен ще бъдат запалени в началото на декември. В понеделник пред сградата на общината ще бъде поставена и коледната елха, която официално ще огрее центъра на града след две седмици.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов